Waarom ik maanden niets gepost heb op mijn blog

Deze maand wordt mijn blog al 2 jaar. Dat is zo snel voorbij gegaan, waarschijnlijk omdat ik het laatste half jaar niets meer met mijn blog gedaan heb. De inspiratie was er, maar de motivatie en zelfzekerheid niet. Elke week schrijf ik een lijstje met ideeën die ik wil uitschrijven. Meestal worden al die ideeën ook uitgewerkt, maar uiteindelijk worden ze nooit gepost. Hoe dat komt? Dat vertel ik je vandaag.

Toen ik mijn blog 2 jaar geleden startte, postte ik dagelijks. De thema’s waren vooral DIY’s, favorieten van de maand en hier en daar eens een recept. Ik typte gewoon wat er in me op kwam en zonder al te veel nadenken, postte ik het. Dat is nu heel anders. Ik denk een hele week na over één post, schrijf die meermaals helemaal uit maar ik vind het nooit goed genoeg. Hoe vaker ik mijn tekst herlees, hoe minder die mij aanstaat. Ik ben een extreme perfectionist en als ik iets niet goed vind, heb ik veel moeite met het naar buiten brengen ervan. 

Wat ik niet goed vind, vindt iemand anders misschien wél goed. Maar in mijn hoofd wringt het met de gedachte: ik wil dat het voor iédereen goed is. Ik denk dat ik een beetje van die gedachte moet afstappen. Je kunt namelijk niet goed doen voor iedereen. Er zal altijd iemand zijn met een andere mening. Ik schrijf enorm graag en het liefste wanneer het vanzelf gaat. Voortaan ga ik proberen om alles een beetje los te laten. Ik ga schrijven naar mijn gevoel en niet langer alles over-analyseren. 

Aan de andere kant mag ik ook niet te hard zijn voor mezelf. Het is niet zo dat ik al die maanden niets gedaan heb. Mijn YouTube kanaal was mijn prioriteit en grootste inbeslagname van mijn tijd. Vanaf nu wil ik werken aan het combineren van de twee. Schrijven én filmpjes maken. Hoewel mijn laatste posts op deze blog vooral draaiden om voeding, zullen er vanaf nu ook andere thema’s aangehaald worden. Ik kijk er erg naar uit, hopelijk jij ook? 

Dus, waarom heb ik maanden niet geblogd? Omdat ik te hard ben voor mezelf en alles onder controle wil hebben. Ik moet inzien dat andermans mening niet in mijn handen ligt. Op naar betere en vooral méér blogposts! I’m back, baby.

Ik vind het heel fijn dat je tot hier gelezen hebt, dank je! Laat je me nog even weten welke blogposts je het liefst wil zien?

 

Veel liefs,

Basimella Sofie Senden

Sofie Senden

 

8 Comments Waarom ik maanden niets gepost heb op mijn blog

 1. Frauke 2 maart 2017 at 21:09

  Dat twijfelen is echt nergens voor nodig! Gewoon lekker schrijven waar jij je zelf goed bij voelt, je blogs zijn altijd heel mooi geschreven. Ben echt blij dat er opnieuw blogposts komen, ik kijk er al naar uit

  Reply
  1. Sofie Senden 2 maart 2017 at 21:22

   Oh wat leuk, mijn eerste post en al meteen zo’n lieve reactie. Dankje, Frauke Heel lief van je❤️

   Reply
 2. Britt 2 maart 2017 at 21:54

  Ik heb nog niet veel van je gezien, maar het beste wat je kunt doen (en je zelf volgens mij ook wel weet) is gewoon posten! Word je vanzelf wel beter en met veel positieve reacties ook zelf verzekerder. Gewoon doorgaan dus. 😉

  Reply
  1. Sofie Senden 2 maart 2017 at 21:59

   Dankje! Dat ga ik inderdaad ook proberen te doen vanaf nu

   Reply
 3. Mieke Senden 2 maart 2017 at 22:06

  just do it Sofie !!!

  Reply
 4. Jenny 2 maart 2017 at 22:31

  heel herkenbaar! Ik ben ook allesbehalve snel tevreden, maar zo blij dat je terug bent met het schrijven. YOU GO GIRL!!!

  Reply
 5. fiekefatjerietjes 3 maart 2017 at 20:46

  Hier ook herkenbaar :-). Soms moet je even niet te veel nadenken, en een beetje leren loslaten. Maar dat is makkelijk gezegd natuurlijk!

  Reply
 6. Maryke 22 september 2017 at 18:38

  Heel herkenbaar, maar je kunt inderdaad niet iedereen tevreden stellen…
  Als veganist is het sowieso uit een goed hart & met goede bedoelingen geschreven! 🙂

  Reply

Geef een reactie

Loading Facebook Comments ...