Vegan Roerei – Lekker, warm ontbijt

Tijdens de zomermaanden heb ik nooit zin in een warm ontbijt. Ik kies meestal voor een smoothie of een paar stukken fruit. Helaas is de zomer bijna voorbij en dus zullen de warme temperaturen ons stilaan in de steek laten. Het leek mij daarom het geschikte moment om jullie alvast warm te maken voor de herfst en winter met dit heerlijke recept. Ik laat je zien hoe jij roerei kunt maken, zonder een ei te gebruiken! Klinkt bizar, toch? Wees gerust, het is echt heel simpel om dit op je bord te toveren. In slechts 5 minuutjes heb je een super lekker vegan ontbijtje klaar dankzij drie plantaardige ingrediënten. 
In mijn vorige blogpost legde ik uit waarom veganisten geen eieren eten. Het is eigenlijk heel belangrijk dat iedereen het antwoord op die vraag weet. Heb je dus die blogpost gemist, kijk dan even hier

We gebruiken drie ingrediënten: tofoe voor de textuur, kurkuma voor de kleur en zwart zout voor de smaak. In mijn eerste maanden als veganist, wist ik me geen raad met een blok tofoe. Ik vond het echt niet lekker en had geen benul wat je ermee kon maken. Daar ben ik me dus in gaan verdiepen en nu blijkt dat het een veelzijdig product is, waar je echt top gerechten mee kunt maken.
Als je dus geen goed verleden hebt met tofoe, zou ik zeker dit recept proberen. Ik ben er zeker van dat het je mening zal veranderen. Laten we nu beginnen!

sowie senden basimella vegan ei
Zwart zout – Kala Namak
sowie senden basimella vegan ei
Kurkuma

Neem een blok tofoe en brokkel het in kleine stukken, gelijkaardig aan roerei stukjes. Sprenkel wat kurkuma erover heen zodat alles een gele kleur krijgt. Gebruik niet té veel van dit kruid, want anders zal deze smaak overheersen en dat is niet de bedoeling. De overheersende smaak moet die van het zwart zout zijn. Dit kruid wordt ook wel ‘Kala Namak’ genoemd en werkt perfect als smaaknabootser van ei omdat het die typische zwavelgeur heeft. Kruid de tofoe dus hiermee en je zal het verschil echt nauwelijks merken. Bak alles kort aan in de pan en klaar! Serveer het met geroosterd brood, een frisse salade of vegan bacon. Smakelijk 🙂

Kala Namak kun je hier kopen.

sowie senden basimella vegan ei

Indien je zelf niet vegan bent, zou je me dan kunnen zeggen welk gerecht je echt niet zou kunnen opgeven? Dan zal ik het proberen na te bootsen 🙂 

Basimella Sofie SendenSofie Senden
Hier kun je mij vinden:

Mijn Instagram account
Mijn YouTube kanaal
Mijn Facebook pagina

 

4 Comments Vegan Roerei – Lekker, warm ontbijt

 1. jannepetroci 15 september 2016 at 18:19

  “Indien je zelf niet vegan bent, zou je me dan kunnen zeggen welk gerecht je echt niet zou kunnen opgeven? Dan zal ik het proberen na te bootsen ? ” ZALIG!

  Reply
  1. Sofie Senden 15 september 2016 at 19:20

   Hahaha thanks girl, kwestie van ogen openen he!

   Reply
 2. justaxelle 19 september 2016 at 19:45

  mmm ziet er lekker uit! zelf eet ik graag tofu, ik marineer het in alles haha!

  Reply
 3. Pingback: Vegan Paasontbijt: Vrolijk Pasen met deze 7 vegan paasontbijt recepten! - Viva Las Vegas

Geef een reactie

Loading Facebook Comments ...