Vegan Fashion: Cruelty-free Hakken van Sacha

Vele mensen hebben een zeer specifiek beeld over vegan fashion. Sommigen denken dat ik blootsvoets door het leven ga, anderen denken dan weer dat ik dag in dag uit bloemenkransjes rond mijn hoofd draag. Men lijkt niet te kunnen vatten dat veganisten ook maar gewone mensen zijn, met normale kleren.
De enige materialen die wij bewust niet dragen zijn: leer, wol, suède, zijde, bont, cashmere en angora. Waarom? Je kunt het al raden: omdat ze van dieren afkomstig zijn. Ik maakte nooit de link tussen leer en koeienhuid. Ik wist érgens wel dat het ervan gemaakt werd, maar leek dat altijd te ontkennen in mijn hoofd. Mijn schoenenrek kon nooit vol genoeg staan en dus kocht ik steeds nieuwe hakken als ik er tegenkwam die ik mooi vond. Onbewust droeg ik bij aan een hele hoop dierenleed. Toen ik dit eindelijk besefte, besloot ik enkel nog schoenen en kledij te kopen vrij van dierenleed.
In een volgende blogpost ga ik dieper in op het dierenleed dat stamt uit de mode industrie, maar voor nu wou ik even mijn nieuwe aanwinst met jullie delen.sofie senden basimella vegan sacha  Een paar weken geleden werd ik gecontacteerd door het bekende ‘Sacha‘. Ik was stomverbaasd door de e-mail, omdat ik voordien al heel vaak schoenen kocht in hun winkel en kon niet geloven dat ze MIJ?! contacteerden. Ze boden me aan een paar schoenen uit te kiezen op hun website (wat ik met veel plezier deed natuurlijk). Al snel kwam ik het perfecte stel hakken tegen. Even snel de materialen gecheckt en jaaaaaa hoor, ze waren gemaakt van nep leer! 😀 Ik twijfelde geen seconde en heb ze meteen besteld. Twee dagen later had ik ze al in mijn handen dankzij ze super snelle én gratis verzending.

Op deze manier wil ik jullie laten zien dat er wél mooie en degelijke schoenen te vinden zijn, die niet gemaakt worden van leer. Als je zorg draagt voor je spullen, gaan ze allemaal lang mee. 
Mocht je zelf interesse hebben in deze schoenen, dan kun je ze via deze link bestellen. Momenteel is er zelfs een korting op van €10! Ze zijn ook verkrijgbaar in een andere print, die ook suuuuper mooi is. Deze vind je hier.

sofie senden basimella vegan sacha sofie senden basimella vegan sachasofie senden basimella vegan sachasofie senden basimella vegan sacha

Nogmaals mijn dank aan Sacha voor deze mooie hakken en de super service! 
Denk bij je volgende aankoop na of je wil bijdragen aan dierenleed of niet, mijn antwoord weet je al.
Hopelijk tot snel bij een nieuwe post in deze reeks van ‘Vegan Fashion’ 🙂Basimella Sofie SendenSofie Senden

Hier kun je mij vinden:
Mijn Instagram account
Mijn YouTube kanaal
Mijn Facebook pagina

2 Comments Vegan Fashion: Cruelty-free Hakken van Sacha

 1. chloevanovermeiren 28 juli 2016 at 17:22

  Oh wauw, Sofie, die zijn zo mooi! Leuk dat je gecontacteerd bent door Sasha! Zou ik ook een hele eer vinden. Ik ben heel benieuwd naar je volgende blogposts over vegan fashion, aangezien dit onderwerp mij de laatste tijd meer en meer bezighoud. Mooie foto’s ook!

  Reply
  1. Sofie Senden 28 juli 2016 at 17:27

   Oh dankjewel, Chloe!? Ja amai, ik was echt zo verbaasd, dacht eerst dat het spam was ofzo haha :p En ja ik ga mij zeker meer ermee bezig houden, dus er zullen nog posts volgen! Dankjewel voor het lieve berichtje?

   Reply

Geef een reactie

Loading Facebook Comments ...