Vegan Chocomousse

Mmmmm, chocomousse…
Ongetwijfeld één van de lievelingsdesserten van velen onder ons, toch? Dan zal dit alleen maar voor heel veel blijdschap zorgen: Dankzij dit recept kun je chocomousse maken die dubbel zo lekker is, maar slechts de helft van de calorieën bevat! Bovendien is dit recept 100% vegan, wat 100 keer belangrijker is dan het aantal calorieën. Eet je toch liever vegan pannenkoeken of french toast, dan heb ik hier en hier de recepten voor je.

Voor ik verklap wat het geheime ingrediënt is, eerst dit: probeer het alvorens te oordelen. Misschien trek je je ogen wel heel wijd open, misschien komt daar nog een dikke frons bij kijken en misschien klik je wel op ‘close page’. Dat mag (want dat deed ik eerst ook), maar dan weet je niet wat je mist! 😀

vegan chocomousse

Ready?
The secret ingredient is aquafaba. Wat is dat? Bij het openen van een blik kikkererwten, is het de bedoeling dat je het vocht weggiet. Maar het is net dat vocht dat we nodig hebben voor dit recept. En ja, let’s be honest, ‘Aquafaba’ klinkt toch mooier dan ‘Kikkererwten-vocht’.
Dit vocht gebruiken we ter vervanging van eiwit. Het kan namelijk heel gemakkelijk opgeklopt worden tot een witte, luchtige wolkenmassa. Wees gerust, van de typische smaak en geur is bij the final product niets meer te bespeuren. Enkel die lekkere chocoladesmaak zal doordingen!
Een blikje kikkererwten is super goedkoop. Ik koop die van mij in Aziatische of Turkse winkels, waar ik 30 cent betaal voor 1 blik. Met het vocht van 1 blik kun je 3 porties chocomousse maken. 

vegan chocomousse

 

Vegan Chocomousse
Serves 3
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
5 min
Total Time
15 min
Prep Time
10 min
Cook Time
5 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. Het vocht van 1 blik kikkererwten (ongeveer 125ml)
  2. 100g pure chocolade
  3. 3 eetlepels poedersuiker
Instructions
  1. Smelt de chocolade.
  2. Terwijl de chocolade smelt, klop je het vocht op. Doe dit totdat je een witte, luchtige massa bekomt.
  3. Voeg de poedersuiker toe en mix opnieuw tot alles goed gemengd is.
  4. Voeg de gesmolten chocolade voorzichtig toe aan het opgekocht vocht. Doe dit met een spatel.
  5. Plaats de kommetjes chocomousse in de koelkast om te laten opstijven.
Basimella http://www.basimella.be/

 

Ohja, wie zei dat veganisten eten gelijk konijnen? Ik ken geen konijn dat chocomousse eet 😀
Heb jij al eens iets bereid met aquafaba? Hoe was dat? Laat het me weten! 

Hier kun je mij vinden:

Basimella Sofie SendenSofie Senden
Mijn Instagram account
Mijn YouTube kanaal
Mijn Facebook pagina

16 Comments Vegan Chocomousse

  1. Nikki 14 april 2016 at 06:54

    Omg, mijn favo gerecht voor zo weinig calorieën! Super bedankt voor dit recept!

    Reply
    1. Sofie Senden 14 april 2016 at 11:25

      Super graag gedaan haha! Dankjewel voor de lieve reactie alweer?

      Reply
  2. Anoniem 14 april 2016 at 08:49

    Heerlijk genoten van deze chocomousse, lekker luchtig en zo snel klaar !!!

    Reply
  3. chloevanovermeiren 14 april 2016 at 09:12

    Wauw, ik krijg direct zin om het te proberen! Ben echt heel benieuwd hoe dat smaakt eigenlijk, misschien een ideetje voor dit weekend 😀 Prachtige foto’s, trouwens! 🙂

    Reply
    1. Sofie Senden 14 april 2016 at 11:27

      Ik was ook super benieuwd! Ik weet niet of je ooit al kikkererwten gegeten hebt? Heeft echt een hele sterke en typische smaak/geur dus ik had schrik dat dat zou doorkomen in de chocomousse, maar gelukkig is dat niet zo! Het smaakt net gelijk ‘echte’ chocomousse, gewoon veel lichter op de maag. Je kan er 10 potjes van eten zonder buikpijn eraan over te houden haha :p Dankjewel voor het compliment trouwens, heel lief?❤️

      Reply
    1. Sofie Senden 14 april 2016 at 15:12

      Dankjewel! Zou zeggen, probeer het eens?

      Reply
  4. Mariska 24 april 2016 at 12:51

    Weer wat geleerd, aquafaba! Die mousse ziet er ook lekker uit 😀

    Reply
  5. Sofie Bollen 23 mei 2016 at 20:14

    Wow dit ziet er super lekker uit! Kan niet wachten om het eens uit te proberen 🙂

    Reply
  6. Naomi 28 juli 2016 at 17:14

    oh ik ga dit morgen maken & de hele dag door eten. Wat ik het meeste mis sinds vegan zijn, is tochwel de dessertjes. Eigenlijk totaal ook niet, samen met mijn eetpatroon is ook mijn smaakbeleving veranderd en ik ben veel meer een (zoet) ontbijtpersoon geworden dan een dessertjesfreak.

    x

    Reply
    1. Sofie Senden 28 juli 2016 at 17:16

      Ja zeker eens proberen, was zelf verrast van de smaak toen ik het voor het eerst maakte! Er zijn zoooo veel dessertjes die je kunt eten, zonder zo’n schuldgevoel te hebben achteraf haha :p Hoelang ben je al vegan? X

      Reply
      1. Naomi 28 juli 2016 at 17:24

        Ik gok een kleine 2maand compleet vegan. Misschien drie. Daarvoor was ik 10jaar Veggie-flexi-tariër in periodes, maar meer uit gemak en niet beter weten. Zo at ik lang bio kip, tot ik me echt informeerde en bio geen hol beter is dan gewone kip (slachten dan). Toen ik me dan eindelijk eens aan de docu Earthlings zette, was voor mij de maat echt vol en hem ik alle dierlijke dingen de deur uit gegooid. Ik las dat jij net een jaartje veganist(e) zijt? Proficiat!

        Reply
        1. Sofie Senden 28 juli 2016 at 17:29

          Oh super? Zelf heb ik mijn hele leven amper rood vlees gegeten, meestal kip of vis. Ik heb ook dankzij docu’s als Earthlings de switch gemaakt, van de ene dag op de andere! Nu al meer dan een jaar verder, en ik zou nooit meer anders willen? Dankjeeee! X

          Reply
  7. Helen 4 maart 2017 at 16:58

    Is het de bedoeling dat het vocht even stevig wordt als bij eiwitten of is dat niet nodig? Ben erg benieuwd!

    Reply
    1. Sofie Senden 4 maart 2017 at 19:03

      Dat is niet nodig! Een luchtige wolken massa is voldoende

      Reply

Laat een reactie achter bij Mariska Reactie annuleren

Loading Facebook Comments ...