Vegan Gâteau – Recept voor een heerlijk, vegan gebak

Nu het herfstweer officieel ons land is ingetrokken, hebben we wat meer tijd om binnen lekkere taarten te bakken. Het receptje dat ik je vandaag ga tonen, is er dan ook eentje die je zéker eens moet uitproberen. We bakken een heerlijke gâteau, gevuld met een laag aardbeienjam en bedekt met een rijkelijke laag plantaardige slagroom. Geen tijd te verspillen, we gaan er meteen aan beginnen! Het recept vind je onderaan deze blogpost terug.

Een gâteau is zo’n leuke verjaardagstaart, dus het is zeker handig om te weten dat deze ook vegan gemaakt kan worden. Proeft net zo lekker en is toch net dat tikkeltje gezonder. No animals were harmed in the making of this dessert 😀

Eet je liever een ander dessert? Dan kun je mijn andere blogposts checken. Je zult een recept voor chocomousse, wafels, pannenkoeken etc. terugvinden! Allemaal super lekker, allemaal vegan. Smakelijk.vegan sofie sendenimg_5941-1

Vegan Gâteau
Serves 10
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
30 min
Total Time
40 min
Prep Time
10 min
Cook Time
30 min
Total Time
40 min
Ingredients
  1. 500g self-raising flour
  2. 5tsp baking powder
  3. 500g caster sugar
  4. 150ml coconut oil
  5. 500ml soymilk
  6. 4tsp rice vinegar/apple cider vinegar
  7. 4tsp vanilla essence
  8. Strawberry jam
  9. Plant based whipped cream
Instructions
  1. Preheat the oven to 170°c.
  2. Combine all wet ingredients in a bowl and mix well. Set aside.
  3. Combine all dry ingredients in a bowl.
  4. Add the mixed, wet ingredients to the bowl of dry ingredients and mix.
  5. Divide the batter between two tins.
  6. Bake the cakes for about 30 minutes, or until they turn golden brown on top.
  7. Let them cool down before adding the jam.
  8. Add a thick layer of jam in-between the cakes.
  9. Stack the cakes and cover with a layer of plant based whipped cream.
  10. Decorate with fresh fruit and mint leaves.
Basimella http://www.basimella.be/

Wat is jouw favoriet gebak? Favoriet dessert? Laat het me weten zodat ik aan een vegan recept kan werken voor je! 🙂

Basimella Sofie Senden Sofie Senden
Hier kun je mij vinden:
Mijn Instagram account
Mijn YouTube kanaal
Mijn Facebook pagina

4 Comments Vegan Gâteau – Recept voor een heerlijk, vegan gebak

  1. justaxelle 3 oktober 2016 at 19:46

    mmm ziet er superlekker uit, net als altijd!

    Reply
  2. Jennifer 6 oktober 2016 at 10:36

    Super leuke blog, Sofie!

    Reply
  3. Peachy Stories 13 oktober 2016 at 18:06

    Dit ziet er ongelooflijk lekker uit! Heb al gevraagd om deze thuis te maken voor mijn verjaardag (binnen 13 dagen.. yayy!!) Hihi!!

    Reply
    1. Sofie Senden 25 oktober 2016 at 15:16

      Ik zie jouw berichtje nu pas! Super lief, dankjewel. En oh wat leuk, hopelijk ben ik nog net op tijd om je een gelukkige verjaardag te wensen? Happy birthday to youuuu 🙂 Ik heb trouwens ondertussen een video gemaakt over dit recept, misschien is dat wat handiger. Hier is de link naar de video: https://www.youtube.com/watch?v=ICEHFCw9AIc

      Reply

Geef een reactie

Loading Facebook Comments ...